Jídelníček  Vytisknout

POZOR ZMĚNA:

Od 1.11. 2023 používá školní jídelna nový email: jidelna@zsbrezi.cz

Telefonní číslo zůstává stejné, tedy 722 470 322. Úřední hodiny: po-pá 8:00-10:00

Od 1.1. 2024 dochází ke změně ceny obědů: 

Strávníci z řad veřejnosti 70,-

3-6 let 25,-

7-10 let 30,-

11-14 let 35,-

15 a více let 40,- 

 

 

Prosíme všechny strávníky, kteří platí obědy hotově nebo převodem, aby si vyřídili inkaso, pokud je to jen trochu možné.

Veškeré potřebné informace k vyřízení inkasa Vám podáme v kanceláři školní jídelny, telefonicky, nebo mailem. Platba inkasem je zdaleka nejpohodlnějším a nejbezpečnějším způsobem platby.

Děkujeme za pochopení.

 

 

VÝDEJ OBĚDŮ:

Žáci a zaměstnanci 11:00 – 13:30

Cizí strávníci a výdej do jídlonosiče 9:30 – 10:30

Jídlonosiče dodejte na rampu nejpozději do 8:30.

V opačném případě oběd propadá.

 

ODHLAŠOVÁNÍ OBĚDŮ:

Přes webovou aplikaci 1 den předem do 13:30

Telefonicky, mailem nebo osobně 1 PRACOVNÍ den předem do 13:30

 Tel: 722470322, mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz 

Úřední hodiny: po-pá 8:00 - 10:00

Elektronické objednávky zde

Podrobný návod naleznete v příloze el. objednávky na konci stránky.

Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.

Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám. 

V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.

Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován. 

K úhradě za obědy si, prosím, zřiďte inkaso ve prospěch ZŠ Březí, č. účtu 219218901/0300

Podrobný návod k inkasu naleznete v příloze INKASO na konci stránky.

 

Jídelníček DUBEN 2024 

DATUM

POLÉVKA

ALERGENY

HLAVNÍ CHOD

ALERGENY

Po 1.4.

 

 

VELIKONOCE

 

Út 2.4.

Rybí

1,4

Zeleninové rizoto sypané sýrem

1,7

St 3.4.

Hrachová

1 Krůtí guláš, těstoviny

1

Čt 4.4.

Květáková

 1,7 Vepřová plec po selsku, šťouchaný brambor, salát

1

Pá 5.4.

 

  NEVAŘÍ SE - NAHLÁŠEN VÝPADEK ELEKTŘINY

 

Po 8.4.

Kmínová s vejcem

1,3

Krupicová kaše, kakao, cukr, máslo, kompot

1,3,7

Út 9.4.

Kroupová 1

Uzená rolka, křenová omáčka, mix knedlíků

1,7

St 10.4.

Zeleninový vývar s červenou čočkou 1 Smažené filé, bramborová kaše, salát 4,7

Čt 11.4.

Fazolová 1 Špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou 1

Pá 12.4.

Celerová 1,7,9 Vepřová roláda, basmati rýže, zelenina 1

Po 15.4.

 Rybí se zeleninou 4 Čočka ny kaselo, vejce, chléb, okurek  1,3

Út 16.4.

 Zeleninový boršč 1 Čevapčiči s cibulí a hořčicí, pažitkový brambor, zelenina  1,3,7

St 17.4.

 Zeleninová s pohankou 1 Kuře na paprice, těstoviny  1,7

Čt 18.4.

 Gulášová 1 Honzovy buchty  1,3,7

Pá 19.4.

 Kuřecí vývar s drobením 1 Přírodní krůtí plátek, zeleninový bulgur  1

Po 22.4.

 Hrášková 1,7  Losos na másle, hranolky, zelenina  1,4,7

Út 23.4.

 Hovězí se zavářkou 1 Rumunský guláš, těstoviny  1,7

St 24.4.

 Brokolicová 7 Zapečený květák s bramborem, salát  3,7

Čt 25.4.

 Krkonošské kyselo 3,7 Boloňské lasagne se sýrem  1,7

Pá 26.4.

 Polévka z jarní zeleniny 1 Pečené kuřátko na divoko, dušená rýže, kompot 

1

Po 29.4.

 Mrkvová 1,7 Fazolový guláš se sójou, chléb 

1,6

Út 30.4.  Hovězí vývar s rýží a hráškem Vepřové výpečky se špěnátem, bramborový knedlík s cibulkou  1,3,7 

  

 

Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení. /

Za rozvoz obědů zodpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí

SEZNAM ALERGENŮ: 

1. obiloviny obsahující lepek 2. korýši 3. vejce 4. ryby 5. podzemnice olejná 6. sójové boby 7. mléko

8. skořápkové plody 9. celer 10. horčice 11. sezam 12. oxid siřičitý a siřičitany 13. vlčí bob 14. měkkýši    



Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení./

Za rozvoz obědů odpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí

VELIKOST PORCÍ:

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:

Kategorie                           3-6         7-10       11-14     15-18, dospělí

Velikost porce                  0,5          0,7          0,8          1,0

Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)

3-6                         syrové maso 50g

7-10                       syrové maso 70g

11-14                     syrové maso 80g

15-18, dospělí      syrové maso 100g

Mletá masa                                                                                         Rybí filé přírodní

3-6                         syrové maso 60g                                                 3-6                         syrové maso 60g

7-10                       syrové maso 84g                                                 7-10                       syrové maso 84g

11-14                     syrové maso 96g                                                 11-14                     syrové maso 96g

15-18, dospělí      syrové maso 120g                                                  15-18, dospělí      syrové maso 120g

Rýže                                                                                                     Brambory

3-6                         hotová porce 100g                                            3-6                         hotová porce 100g

7-10                       hotová porce 140g                                            7-10                       hotová porce 140g

11-14                     hotová porce 160g                                            11-14                     hotová porce 160g

15-18, dospělí      hotová porce 200g                                            15-18                     hotová porce 200g

Knedlíky bramborové                                                                       Knedlíky houskové

3-6                         hotová porce 100g                                            3-6                         hotová porce 100g

7-10                       hotová porce 140g                                            7-10                       hotová porce 140g

11-14                     hotová porce 160g                                            11-14                     hotová porce 160g

15-18, dospělí      hotová porce 200g                                            15-18                     hotová porce 200g

Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:

Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%

Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků. 

 

 

EU

Copyright © 2024 Základní škola Březí, Všechna práva vyhrazena