Úřední hodiny: po-pá 7:30-9:30
ID: Každý strávník dostane své ID písemnou formou
Heslo: heslo
(po prvním přihlášení je nutná změna hesla)
Doporučujeme zatrhnout políčko trvalé přihlášení. Přihlašování/ odhlašování obědu je jednoduché, stačí pouze
zatrhávat políčka u jednotlivých jídel a poté kliknout na políčko Uložit objednávku.
Odhlašovat obědy elektronicky lze nejpozději den předem do 13:30. Později už nelze oběd odhlásit.
Kdyby Vám nebylo cokoliv jasné, stačí kliknout na políčko Nápověda, případně kontaktovat kancelář školní jídelny.
Cizí strávníci, kteří nevyužívají systému elektronického odhlašování obědů, se mohou odhlašovat jeden pracovní den předem do 13:30 telefonicky nebo mailem.
Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.
Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám.
V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.
Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován.
Tel.: 722 470 322 | E-mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz
Úřední hodiny kanceláře školní jídelny jsou pro všechny strávníky každý pracovní den 7,30 - 9,30 hod.
SEZNAM ALERGENŮ:
1. obiloviny obsahující lepek 2. korýši 3. vejce 4. ryby 5. podzemnice olejná 6. sójové boby 7. mléko
8. skořápkové plody 9. celer 10. horčice 11. sezam 12. oxid siřičitý a siřičitany 13. vlčí bob 14. měkkýši
DATUM |
POLÉVKA |
ALERGENY |
HLAVNÍ CHOD |
ALERGENY |
Po 15.5 |
Celerová |
1,7,9 |
Ovesná kaše s kakaem, kompot |
1,7 |
Út 16.5. |
Rybí se zeleninou |
4,9 |
Kuřecí steak, americký brambor, obloha |
|
St 17.5. |
Fazolová |
1,9 |
Bratislavská vepřová plec, mix knedlíků |
1,7 |
Čt 18.5. |
Zeleninová s kuskusem |
1,9 |
Špagety pomodoro |
1 |
Pá 19.5. |
Selská |
1,3,7,9 |
Kuřecí stehýnko, kari rýže |
1 |
Po 22.5. |
Česnečka |
9 |
Hrachová kaše s cibulkou, okurek, chléb |
1 |
Út 23.5. |
Žampionový krém |
1,7,9 |
Kuřecí řízek, bramborový salát |
1,3,7,11 |
St 24.5. |
Bramborová |
1,9 |
Žemlovka s tvarohem a jablky |
1,3,7 |
Čt 25.5. |
Pórková |
1,7,9 |
Rybí karbanátky, celerové pyré, salát |
1,3,4,7,9 |
Pá 26.5. |
Hovězí vývar s kapáním |
3,9 |
Vepřový plátek se sušenými rajčaty, dušená rýže |
1 |
Po 29.5. |
Zeleninová jarní |
9 |
Námořnické kuřecí maso, těstoviny |
1,3 |
Út 30.5. |
Čočková |
1,9 |
Vepřové výpečky, špenát, bramborový knedlík |
7 |
St 31.5. |
Drožďová |
1,3,9 |
Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku na zeleninovém hnízdě |
1,3 |
Jídelníček ČERVEN 2023 – první část
DATUM |
POLÉVKA |
ALERGENY |
HLAVNÍ CHOD |
ALERGENY |
Čt 1.6. |
Rybí s kuskusem |
1,4,9 |
Hovězí maso na paprikách, šťouchaný brambor |
1 |
Pá 2.6. |
Hrášková |
1,7,9 |
Fazolový guláš se sójou, chléb |
1,6 |
Po 5.6. |
Brokolicový krém |
1,7,9 |
Kuřecí nudličky, kari rýže |
1 |
Út 6.6. |
Kapustová |
1,9 |
Přírodní pangas, batátové pyré, salát |
4,7 |
St 7.6. |
Zeleninová s tarhoňou |
1,9 |
Masové koule, rajská omáčka, mix knedlíků |
1,3,7 |
Čt 8.6. |
Dýňová |
1,7,9 |
Kuřecí prsa, opékaný brambor, obloha |
|
Pá 9.6. |
Zeleninový boršč |
1,7,9 |
Studený těstovinový salát se sýrem |
1,7 |
Po 12.6 |
Hrstková |
1,9 |
Dukátové buchtičky se šodó |
1,3,7 |
Út 13.6. |
Rybí mléčná |
1,4,7,9 |
Pečená kačena, červené zelí, bramborový knedlík |
1 |
St 14.6. |
Špenátová |
1,7,9 |
Šunkafleky s uzeným masem, okurek |
1,3,7 |
Čt 15.6. |
Polévka z fazolových lusků |
1,7,9 |
Smažený květák, vařený brambor, jogurtový dip |
1,3,7 |
Pá 16.6. |
Hovězí vývar s nudlemi |
1,9 |
Krůtí kungpao, bulgur |
1,3 |
Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení./
Za rozvoz obědů odpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí
VELIKOST PORCÍ:
Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.
Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:
Kategorie 3-6 7-10 11-14 15-18, dospělí
Velikost porce 0,5 0,7 0,8 1,0
Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)
3-6 syrové maso 50g
7-10 syrové maso 70g
11-14 syrové maso 80g
15-18, dospělí syrové maso 100g
Mletá masa Rybí filé přírodní
3-6 syrové maso 60g 3-6 syrové maso 60g
7-10 syrové maso 84g 7-10 syrové maso 84g
11-14 syrové maso 96g 11-14 syrové maso 96g
15-18, dospělí syrové maso 120g 15-18, dospělí syrové maso 120g
Rýže Brambory
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Knedlíky bramborové Knedlíky houskové
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:
Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%
Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků.