POZOR ZMĚNA:
Od 1.11. 2023 používá školní jídelna nový email: jidelna@zsbrezi.cz
Telefonní číslo zůstává stejné, tedy 722 470 322. Úřední hodiny: po-pá 8:00-10:00
Od 1.1. 2024 dochází ke změně ceny obědů:
Strávníci z řad veřejnosti 70,-
3-6 let 25,-
7-10 let 30,-
11-14 let 35,-
15 a více let 40,-
Prosíme všechny strávníky, kteří platí obědy hotově nebo převodem, aby si vyřídili inkaso, pokud je to jen trochu možné.
Veškeré potřebné informace k vyřízení inkasa Vám podáme v kanceláři školní jídelny, telefonicky, nebo mailem. Platba inkasem je zdaleka nejpohodlnějším a nejbezpečnějším způsobem platby.
Děkujeme za pochopení.
VÝDEJ OBĚDŮ:
Žáci a zaměstnanci 11:00 – 13:30
Cizí strávníci a výdej do jídlonosiče 9:30 – 10:30
Jídlonosiče dodejte na rampu nejpozději do 8:30.
V opačném případě oběd propadá.
ODHLAŠOVÁNÍ OBĚDŮ:
Přes webovou aplikaci 1 den předem do 13:30
Telefonicky, mailem nebo osobně 1 PRACOVNÍ den předem do 13:30
Tel: 722470322, mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz
Úřední hodiny: po-pá 8:00 - 10:00
Podrobný návod naleznete v příloze el. objednávky na konci stránky.
Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.
Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám.
V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.
Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován.
K úhradě za obědy si, prosím, zřiďte inkaso ve prospěch ZŠ Březí, č. účtu 219218901/0300.
Podrobný návod k inkasu naleznete v příloze INKASO na konci stránky.
Jídelníček DUBEN 2024
DATUM |
POLÉVKA |
ALERGENY |
HLAVNÍ CHOD |
ALERGENY |
Po 1.4. |
|
VELIKONOCE |
||
Út 2.4. |
Rybí |
1,4 |
Zeleninové rizoto sypané sýrem |
1,7 |
St 3.4. |
Hrachová |
1 | Krůtí guláš, těstoviny |
1 |
Čt 4.4. |
Květáková |
1,7 | Vepřová plec po selsku, šťouchaný brambor, salát |
1 |
Pá 5.4. |
|
NEVAŘÍ SE - NAHLÁŠEN VÝPADEK ELEKTŘINY |
|
|
Po 8.4. |
Kmínová s vejcem |
1,3 |
Krupicová kaše, kakao, cukr, máslo, kompot |
1,3,7 |
Út 9.4. |
Kroupová | 1 |
Uzená rolka, křenová omáčka, mix knedlíků |
1,7 |
St 10.4. |
Zeleninový vývar s červenou čočkou | 1 | Smažené filé, bramborová kaše, salát | 4,7 |
Čt 11.4. |
Fazolová | 1 | Špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou | 1 |
Pá 12.4. |
Celerová | 1,7,9 | Vepřová roláda, basmati rýže, zelenina | 1 |
Po 15.4. |
Rybí se zeleninou | 4 | Čočka ny kaselo, vejce, chléb, okurek | 1,3 |
Út 16.4. |
Zeleninový boršč | 1 | Čevapčiči s cibulí a hořčicí, pažitkový brambor, zelenina | 1,3,7 |
St 17.4. |
Zeleninová s pohankou | 1 | Kuře na paprice, těstoviny | 1,7 |
Čt 18.4. |
Gulášová | 1 | Honzovy buchty | 1,3,7 |
Pá 19.4. |
Kuřecí vývar s drobením | 1 | Přírodní krůtí plátek, zeleninový bulgur | 1 |
Po 22.4. |
Hrášková | 1,7 | Losos na másle, hranolky, zelenina | 1,4,7 |
Út 23.4. |
Hovězí se zavářkou | 1 | Rumunský guláš, těstoviny | 1,7 |
St 24.4. |
Brokolicová | 7 | Zapečený květák s bramborem, salát | 3,7 |
Čt 25.4. |
Krkonošské kyselo | 3,7 | Boloňské lasagne se sýrem | 1,7 |
Pá 26.4. |
Polévka z jarní zeleniny | 1 | Pečené kuřátko na divoko, dušená rýže, kompot |
1 |
Po 29.4. |
Mrkvová | 1,7 | Fazolový guláš se sójou, chléb |
1,6 |
Út 30.4. | Hovězí vývar s rýží a hráškem | 1 | Vepřové výpečky se špěnátem, bramborový knedlík s cibulkou | 1,3,7 |
Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení. /
Za rozvoz obědů zodpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí
SEZNAM ALERGENŮ:
1. obiloviny obsahující lepek 2. korýši 3. vejce 4. ryby 5. podzemnice olejná 6. sójové boby 7. mléko
8. skořápkové plody 9. celer 10. horčice 11. sezam 12. oxid siřičitý a siřičitany 13. vlčí bob 14. měkkýši
Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení./
Za rozvoz obědů odpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí
VELIKOST PORCÍ:
Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.
Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:
Kategorie 3-6 7-10 11-14 15-18, dospělí
Velikost porce 0,5 0,7 0,8 1,0
Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)
3-6 syrové maso 50g
7-10 syrové maso 70g
11-14 syrové maso 80g
15-18, dospělí syrové maso 100g
Mletá masa Rybí filé přírodní
3-6 syrové maso 60g 3-6 syrové maso 60g
7-10 syrové maso 84g 7-10 syrové maso 84g
11-14 syrové maso 96g 11-14 syrové maso 96g
15-18, dospělí syrové maso 120g 15-18, dospělí syrové maso 120g
Rýže Brambory
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Knedlíky bramborové Knedlíky houskové
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:
Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%
Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků.