Jídelníček  Vytisknout

POZOR ZMĚNA:

Od 1.11. 2023 používá školní jídelna nový email: jidelna@zsbrezi.cz

Telefonní číslo zůstává stejné, tedy 722 470 322. Úřední hodiny: po-pá 8:00-10:00

Od 1.1. 2024 dochází ke změně ceny obědů: 

Strávníci z řad veřejnosti 70,-

3-6 let 25,-

7-10 let 30,-

11-14 let 35,-

15 a více let 40,- 

 

 

Prosíme všechny strávníky, kteří platí obědy hotově nebo převodem, aby si vyřídili inkaso, pokud je to jen trochu možné.

Veškeré potřebné informace k vyřízení inkasa Vám podáme v kanceláři školní jídelny, telefonicky, nebo mailem. Platba inkasem je zdaleka nejpohodlnějším a nejbezpečnějším způsobem platby.

Děkujeme za pochopení.

 

 

VÝDEJ OBĚDŮ:

Žáci a zaměstnanci 11:00 – 13:30

Cizí strávníci a výdej do jídlonosiče 9:30 – 10:30

Jídlonosiče dodejte na rampu nejpozději do 8:30.

V opačném případě oběd propadá.

 

ODHLAŠOVÁNÍ OBĚDŮ:

Přes webovou aplikaci 1 den předem do 13:30

Telefonicky, mailem nebo osobně 1 PRACOVNÍ den předem do 13:30

 Tel: 722470322, mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz 

Úřední hodiny: po-pá 8:00 - 10:00

Elektronické objednávky zde

Podrobný návod naleznete v příloze el. objednávky na konci stránky.

Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.

Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám. 

V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.

Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován. 

K úhradě za obědy si, prosím, zřiďte inkaso ve prospěch ZŠ Březí, č. účtu 219218901/0300

Podrobný návod k inkasu naleznete v příloze INKASO na konci stránky.

 

Jídelníček ÚNOR 2024 

DATUM

POLÉVKA

ALERGENY

HLAVNÍ CHOD

ALERGENY

Čt 1.2.

Čočková

1

Vepřová krkovice po selsku, brambor

ZŠ: Smažené žampiony, bramobor, dip

1

Pá 2.2.

Zeleninová s vejci

 3

Krůtí roláda, dušená rýže

1

Po 5.2.

Květáková

1,7 Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty, těstoviny

1

Út 6.2.

Cibulová

  Vepřový plátek na žampionech, brambor

1

St 7.2.

Frankturtská

1,7 Šunkofleky okurek

1,3,7

Čt 8.2.

Hrášková

 1,7

Vepřová kýta po čínsku, tagliatelle

1

Pá 9.2.

Zeleninová s tarhoňou 1

Pečené kuře, dušená rýže

MŠ: Kuřecí paličky, rýže

1

Po 12.2.

Česnečka s vejci 3 Fazolový guláš se sojou, chléb 1,6

Út 13.2.

Pórková 1,7 Holandský řízek, bramborová kaše, salát 1,3,7

St 14.2.

Dýňová 1,7 Kuře na paprice, těstoviny 1,7

Čt 15.2.

Bramborová 1 Fílé z lososa na másle šťouchané brambory, salát 4

Pá 16.2.

Rajská 1 Kuřecí rizoto sypané sýrem, červenáí řepa 7

Po 19.2.

Rybí s těstovinou 1,4 Ovesná kaše, kakao, máslo, kompot 1,7

Út 20.2.

Fazolová 1 Strapačky se zelím 1

St 21.2.

Kuřecí vývar s nudlemi 1 Plněná paprika, rajská omáčka, mix knedlíků 1,3,7

Čt 22.2.

Jarní zeleninová   Kuřecí roláda, bramborové tolárky, salát 1

Pá 23.2.

Cizrnová 1 Krůtí plátek na zelenině, bulgur, obloha 1

Po 26.2.

Lososový krém 1,4,7 Čočka na kyselo, vejce, chléb, okurek 1,3

Út 27.2.

Luštěninová 1 Plněná ryba, bramborová kaše, salát 4,7

St 28.2.

Hovězí vývar se zavářkou 1 Svíčková na smětaně, mix knedlíků

1,3,7

Čt 29.2.

Mrkvová 1 Smažený květák, vařený brambor, dip

1

 

Jídelníček BŘEZEN 2024 

DATUM

POLÉVKA

ALERGENY

HLAVNÍ CHOD

ALERGENY

Pá 1.3.

Pórková s vejcem 1,3,7 Kuřecí nudličky na kari, dušená rýže 1

Po 4.3.

Rybí mléčná 4,7 Špagety pomodoro sypané sýrem 1,7

Út 5.3.

Masový vývar s droždím   Pečená kachna, mix knedlíků, kysané zelí

1

St 6.3.

Zeleninová s pohankou   Bramborové knedlíky se švestkami, mák, cukr 1

Čt 7.3.

Celerová 1,7 Hovězí guláš, těstoviny 1

Pá 8.3.

Hrachová 1 Vepřové kostky, zadělávaná mrkev, vařený brambor 1,7
Po 11.3. Zeleninový vývar s kuskusem 1 Koprová omáčka, vejce, brambor 1,3,7
Út 12.3. Kuřecí vývar s drobením 1 Vepřová kýta, šípková omáčka, mix knedlíků 1,3,7
St 13.3. Zeleninový jarní 1 Pečené kuřátko s nádivkou, šťouchaný brambor, salát 1,3
Čt 14.3. Bramborová s houbami 3 Šunkofleky, salát 1,3,7
Pá 15.3. Rybí se zeleninou 4 Rozlítaný ptáček, dušená rýže, zelenina 1,3
Po 18.3. Cibulová   Fazole nakyselo, klobás, chléb, okurek 1
Út 19.3. Česneková 1 Kuřecí přírodní plátek, kukuřice na másle, americké brambory 1,7
St 20.3. Frankfurtská 1,4,7 Vepřové rizoto sypané sýrem 1,7
Čt 21.3. Tomatová s tarhoňou 1,7 Losos na kmíně, hranolky, obloha 4
Pá 22.3. Hovězí vývar s nudlemi 1 Tokáň z krůtího masa, mrkvová rýže 1
Po 25.3. Zelná mléčná 1,7 Vepřový plátek na zbojnický způsob, těstoviny 1
Út 26.3. Čočková 1 Rybí prsty, bramborová kaše 4,7
St 27.3 Luštěninová   Zapečené palačinky s marmeládou a tvarohem 1,7
Čt 28.3. Hrášková 1 Vepřové výpečky, špenát, bramborový knedlík s cibulkou 1,3
Pá 29.3. VELIKONOCE - NEVAŘÍ SE   VELIKONOCE - NEVAŘÍ SE  

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení. /

Za rozvoz obědů zodpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí

SEZNAM ALERGENŮ: 

1. obiloviny obsahující lepek 2. korýši 3. vejce 4. ryby 5. podzemnice olejná 6. sójové boby 7. mléko

8. skořápkové plody 9. celer 10. horčice 11. sezam 12. oxid siřičitý a siřičitany 13. vlčí bob 14. měkkýši    



Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení./

Za rozvoz obědů odpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí

VELIKOST PORCÍ:

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:

Kategorie                           3-6         7-10       11-14     15-18, dospělí

Velikost porce                  0,5          0,7          0,8          1,0

Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)

3-6                         syrové maso 50g

7-10                       syrové maso 70g

11-14                     syrové maso 80g

15-18, dospělí      syrové maso 100g

Mletá masa                                                                                         Rybí filé přírodní

3-6                         syrové maso 60g                                                 3-6                         syrové maso 60g

7-10                       syrové maso 84g                                                 7-10                       syrové maso 84g

11-14                     syrové maso 96g                                                 11-14                     syrové maso 96g

15-18, dospělí      syrové maso 120g                                                  15-18, dospělí      syrové maso 120g

Rýže                                                                                                     Brambory

3-6                         hotová porce 100g                                            3-6                         hotová porce 100g

7-10                       hotová porce 140g                                            7-10                       hotová porce 140g

11-14                     hotová porce 160g                                            11-14                     hotová porce 160g

15-18, dospělí      hotová porce 200g                                            15-18                     hotová porce 200g

Knedlíky bramborové                                                                       Knedlíky houskové

3-6                         hotová porce 100g                                            3-6                         hotová porce 100g

7-10                       hotová porce 140g                                            7-10                       hotová porce 140g

11-14                     hotová porce 160g                                            11-14                     hotová porce 160g

15-18, dospělí      hotová porce 200g                                            15-18                     hotová porce 200g

Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:

Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%

Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků. 

 

 

EU

Copyright © 2024 Základní škola Březí, Všechna práva vyhrazena