ID: Každý strávník dostane své ID písemnou formou
Heslo: heslo
(po prvním přihlášení je nutná změna hesla)
Doporučujeme zatrhnout políčko trvalé přihlášení. Přihlašování/ odhlašování obědu je jednoduché, stačí pouze
zatrhávat políčka u jednotlivých jídel a poté kliknout na políčko Uložit objednávku.
Odhlašovat obědy elektronicky lze nejpozději den předem do 13:30. Později už nelze oběd odhlásit.
Kdyby Vám nebylo cokoliv jasné, stačí kliknout na políčko Nápověda, případně kontaktovat kancelář školní jídelny.
Cizí strávníci, kteří nevyužívají systému elektronického odhlašování obědů, se mohou odhlašovat jeden pracovní den předem do 13:30.
Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.
Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám.
V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.
Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován.
Tel.: 722 470 322 | E-mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz
Úřední hodiny kanceláře školní jídelny jsou pro všechny strávníky každý pracovní den 7,30 - 9,30 hod.
SEZNAM ALERGENŮ:
1. obiloviny obsahující lepek 2. korýši 3. vejce 4. ryby 5. podzemnice olejná 6. sójové boby 7. mléko
8. skořápkové plody 9. celer 10. horčice 11. sezam 12. oxid siřičitý a siřičitany 13. vlčí bob 14. měkkýši
1.2. |
St |
Cizrnová |
Hovězí stroganov, rýže |
1379 |
2.2. |
Čt |
Uzená |
Kuřecí řízek, bramborový salát |
137911 |
3.2. |
Pá |
Zeleninová se zavářkou |
Špagety pomodoro sypané sýrem |
1379 |
6.2. |
Po |
Hrstková |
Vlkouš na česneku (ryba), šťouchaný brambor |
13479 |
7.2. |
Út |
Květáková |
Kuřecí nudličky s drcenými rajčaty, hrášková rýže |
1379 |
8.2. |
St |
Kuřecí vývar se zeleninou |
Vepřová roláda s medvědím česnekem, pažitkový brambor |
1379 |
9.2. |
Čt |
Mrkvová |
Nudle s mákem, kompot |
1379 |
10.2. |
Pá |
Zelná |
Drůbeží sekaná, bramborová kaše, okurek |
1379 |
Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení.
VELIKOST PORCÍ:
Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.
Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:
Kategorie 3-6 7-10 11-14 15-18, dospělí
Velikost porce 0,5 0,7 0,8 1,0
Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)
3-6 syrové maso 50g
7-10 syrové maso 70g
11-14 syrové maso 80g
15-18, dospělí syrové maso 100g
Mletá masa Rybí filé přírodní
3-6 syrové maso 60g 3-6 syrové maso 60g
7-10 syrové maso 84g 7-10 syrové maso 84g
11-14 syrové maso 96g 11-14 syrové maso 96g
15-18, dospělí syrové maso 120g 15-18, dospělí syrové maso 120g
Rýže Brambory
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Knedlíky bramborové Knedlíky houskové
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:
Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%
Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků.