POZOR ZMĚNA:
Od 1.11. 2023 používá školní jídelna nový email: jidelna@zsbrezi.cz
Telefonní číslo zůstává stejné, tedy 722 470 322. Úřední hodiny: po-pá 8:00-10:00
Od 1.1. 2024 dochází ke změně ceny obědů:
Strávníci z řad veřejnosti 70,-
3-6 let 25,-
7-10 let 30,-
11-14 let 35,-
15 a více let 40,-
Prosíme všechny strávníky, kteří platí obědy hotově nebo převodem, aby si vyřídili inkaso, pokud je to jen trochu možné.
Veškeré potřebné informace k vyřízení inkasa Vám podáme v kanceláři školní jídelny, telefonicky, nebo mailem. Platba inkasem je zdaleka nejpohodlnějším a nejbezpečnějším způsobem platby.
Děkujeme za pochopení.
VÝDEJ OBĚDŮ:
Žáci a zaměstnanci 11:00 – 13:30
Cizí strávníci a výdej do jídlonosiče 9:30 – 10:30
Jídlonosiče dodejte na rampu nejpozději do 8:30.
V opačném případě oběd propadá.
ODHLAŠOVÁNÍ OBĚDŮ:
Přes webovou aplikaci 1 den předem do 13:30
Telefonicky, mailem nebo osobně 1 PRACOVNÍ den předem do 13:30
Tel: 722470322, mail: jidelnazsbrezi@seznam.cz
Úřední hodiny: po-pá 8:00 - 10:00
Podrobný návod naleznete v příloze el. objednávky na konci stránky.
Prázdniny, svátky, ředitelská volna, vícedenní školní výlety, lyžařské kurzy atd.: V těchto dnech je automaticky provedeno odhlášení stravy u žáků základní školy.
Pokud je žák na běžném výletě nebo jiné školní akci a o oběd nemá zájem nebo jej nestíhá, musí si oběd předem odhlásit sám.
V případě absence ze zdravotních nebo jiných osobních důvodů si musí žák oběd předem odhlásit sám.
Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován.
K úhradě za obědy si, prosím, zřiďte inkaso ve prospěch ZŠ Březí, č. účtu 219218901/0300.
Podrobný návod k inkasu naleznete v příloze INKASO na konci stránky.
Jídelníček ÚNOR 2024
DATUM |
POLÉVKA |
ALERGENY |
HLAVNÍ CHOD |
ALERGENY |
Čt 1.2. |
Čočková |
1 |
Vepřová krkovice po selsku, brambor ZŠ: Smažené žampiony, bramobor, dip |
1 |
Pá 2.2. |
Zeleninová s vejci |
3 |
Krůtí roláda, dušená rýže |
1 |
Po 5.2. |
Květáková |
1,7 | Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty, těstoviny |
1 |
Út 6.2. |
Cibulová |
Vepřový plátek na žampionech, brambor |
1 |
|
St 7.2. |
Frankturtská |
1,7 | Šunkofleky okurek |
1,3,7 |
Čt 8.2. |
Hrášková |
1,7 |
Vepřová kýta po čínsku, tagliatelle |
1 |
Pá 9.2. |
Zeleninová s tarhoňou | 1 |
Pečené kuře, dušená rýže MŠ: Kuřecí paličky, rýže |
1 |
Po 12.2. |
Česnečka s vejci | 3 | Fazolový guláš se sojou, chléb | 1,6 |
Út 13.2. |
Pórková | 1,7 | Holandský řízek, bramborová kaše, salát | 1,3,7 |
St 14.2. |
Dýňová | 1,7 | Kuře na paprice, těstoviny | 1,7 |
Čt 15.2. |
Bramborová | 1 | Fílé z lososa na másle šťouchané brambory, salát | 4 |
Pá 16.2. |
Rajská | 1 | Kuřecí rizoto sypané sýrem, červenáí řepa | 7 |
Po 19.2. |
Rybí s těstovinou | 1,4 | Ovesná kaše, kakao, máslo, kompot | 1,7 |
Út 20.2. |
Fazolová | 1 | Strapačky se zelím | 1 |
St 21.2. |
Kuřecí vývar s nudlemi | 1 | Plněná paprika, rajská omáčka, mix knedlíků | 1,3,7 |
Čt 22.2. |
Jarní zeleninová | Kuřecí roláda, bramborové tolárky, salát | 1 | |
Pá 23.2. |
Cizrnová | 1 | Krůtí plátek na zelenině, bulgur, obloha | 1 |
Po 26.2. |
Lososový krém | 1,4,7 | Čočka na kyselo, vejce, chléb, okurek | 1,3 |
Út 27.2. |
Luštěninová | 1 | Plněná ryba, bramborová kaše, salát | 4,7 |
St 28.2. |
Hovězí vývar se zavářkou | 1 | Svíčková na smětaně, mix knedlíků |
1,3,7 |
Čt 29.2. |
Mrkvová | 1 | Smažený květák, vařený brambor, dip |
1 |
Jídelníček BŘEZEN 2024
DATUM |
POLÉVKA |
ALERGENY |
HLAVNÍ CHOD |
ALERGENY |
Pá 1.3. |
Pórková s vejcem | 1,3,7 | Kuřecí nudličky na kari, dušená rýže | 1 |
Po 4.3. |
Rybí mléčná | 4,7 | Špagety pomodoro sypané sýrem | 1,7 |
Út 5.3. |
Masový vývar s droždím | Pečená kachna, mix knedlíků, kysané zelí |
1 |
|
St 6.3. |
Zeleninová s pohankou | Bramborové knedlíky se švestkami, mák, cukr | 1 | |
Čt 7.3. |
Celerová | 1,7 | Hovězí guláš, těstoviny | 1 |
Pá 8.3. |
Hrachová | 1 | Vepřové kostky, zadělávaná mrkev, vařený brambor | 1,7 |
Po 11.3. | Zeleninový vývar s kuskusem | 1 | Koprová omáčka, vejce, brambor | 1,3,7 |
Út 12.3. | Kuřecí vývar s drobením | 1 | Vepřová kýta, šípková omáčka, mix knedlíků | 1,3,7 |
St 13.3. | Zeleninový jarní | 1 | Pečené kuřátko s nádivkou, šťouchaný brambor, salát | 1,3 |
Čt 14.3. | Bramborová s houbami | 3 | Šunkofleky, salát | 1,3,7 |
Pá 15.3. | Rybí se zeleninou | 4 | Rozlítaný ptáček, dušená rýže, zelenina | 1,3 |
Po 18.3. | Cibulová | Fazole nakyselo, klobás, chléb, okurek | 1 | |
Út 19.3. | Česneková | 1 | Kuřecí přírodní plátek, kukuřice na másle, americké brambory | 1,7 |
St 20.3. | Frankfurtská | 1,4,7 | Vepřové rizoto sypané sýrem | 1,7 |
Čt 21.3. | Tomatová s tarhoňou | 1,7 | Losos na kmíně, hranolky, obloha | 4 |
Pá 22.3. | Hovězí vývar s nudlemi | 1 | Tokáň z krůtího masa, mrkvová rýže | 1 |
Po 25.3. | Zelná mléčná | 1,7 | Vepřový plátek na zbojnický způsob, těstoviny | 1 |
Út 26.3. | Čočková | 1 | Rybí prsty, bramborová kaše | 4,7 |
St 27.3 | Luštěninová | Zapečené palačinky s marmeládou a tvarohem | 1,7 | |
Čt 28.3. | Hrášková | 1 | Vepřové výpečky, špenát, bramborový knedlík s cibulkou | 1,3 |
Pá 29.3. | VELIKONOCE - NEVAŘÍ SE | VELIKONOCE - NEVAŘÍ SE |
Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení. /
Za rozvoz obědů zodpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí
SEZNAM ALERGENŮ:
1. obiloviny obsahující lepek 2. korýši 3. vejce 4. ryby 5. podzemnice olejná 6. sójové boby 7. mléko
8. skořápkové plody 9. celer 10. horčice 11. sezam 12. oxid siřičitý a siřičitany 13. vlčí bob 14. měkkýši
Změna jídelníčku vyhrazena / Za kvalitu stravy odpovídá: Jana Cupalová / Výdej salátu a kompotu do jídlonosičů je možný jen v případě dostatečného množství kastrolů v jídlonosiči. Děkujeme za pochopení./
Za rozvoz obědů odpovídá výhradně zřizovatel Obec Březí, Hlavní 38, 691 81 Březí
VELIKOST PORCÍ:
Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.
Koeficienty dle receptur pro školní stravování podle věku pro strávníky v jídelně ZŠ Březí:
Kategorie 3-6 7-10 11-14 15-18, dospělí
Velikost porce 0,5 0,7 0,8 1,0
Přírodní plátek (vepřový, hovězí, kuřecí, králičí)
3-6 syrové maso 50g
7-10 syrové maso 70g
11-14 syrové maso 80g
15-18, dospělí syrové maso 100g
Mletá masa Rybí filé přírodní
3-6 syrové maso 60g 3-6 syrové maso 60g
7-10 syrové maso 84g 7-10 syrové maso 84g
11-14 syrové maso 96g 11-14 syrové maso 96g
15-18, dospělí syrové maso 120g 15-18, dospělí syrové maso 120g
Rýže Brambory
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Knedlíky bramborové Knedlíky houskové
3-6 hotová porce 100g 3-6 hotová porce 100g
7-10 hotová porce 140g 7-10 hotová porce 140g
11-14 hotová porce 160g 11-14 hotová porce 160g
15-18, dospělí hotová porce 200g 15-18 hotová porce 200g
Průměrné ztráty hmotnosti potravin tepelnou úpravou:
Hovězí maso vařené 38%, hovězí maso dušené 37%, vepřové maso pečené i dušené 36%
Při porcování masa se provádí průběžná kontrola hmotnosti po 10 porcích. Povolená váhová odchylka je +-6%. Pokud některý strávník nechce plnou porci, může kuchař/ka jinému strávníkovi přidat. Kuchař/ka rozhoduje o množství přídavků.